Петък 13-ти От Жан-Пиер Мартинез

Автор: Жан-Пиер Мартинез
Режисьор: Георги Кадурин
Сценография: Петьо Начев
Участват: Мария Сапунджиева, Христо Гърбов, Мариана Миланова

Джон и Кристин очакват двама свои семейни приятели на вечеря в лондонския си дом. Натали пристига разстроена, без съпруга си, току-що научила, че самолетът, с който той се прибира за Коледа, се е разбил в морето. Докато домакините очакват (заедно с нея) новини дали Патрик е сред оцелелите… неочаквано научават, че са спечелили супер джакпота същата вечер. Оттам нататък ключовите думи са „контролиране на емоциите“ и „скрий радостта си“… И това е само началото на една вечер, изпълнена с обрати, завои в отношенията и неочаквани откровения.И това е само началото на една вечер, изпълнена с обрати, завои в отношенията и неочаквани откровения.


“Петък 13-ти” – забавна пиеса с неочаквани обрати
BTV публикувано на 01.12.20

Най-новата комедия на Фери Арт “Петък 13-ти” – изключителна, забавна с неспирни обрати от началото до края. Пиесата е написана от Жан-Пиер Мартинез, а режисьор е Георги Кадурин с участието на Мария Сапунджиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова. В София премиерата ще бъде на сцената на театър “Сълза и смях” при спазване на всички противоепидемични мерки.

“Пиесата е избор на режисьора Георги Кадурин. Аз много харесвам автора Жан-Пиер Мартинез. Той е съвременен френски драматург. Прави много сценарии за успешни филми, най-вече комедии във Франция.

Това, което мен ме спечели беше, че миналата година в театър “Зад канала” вкарах премиера с Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро “Стриптийз покер” – когато го гледах много ми хареса, изключително приятна ситуационна комедия и когато Георги Кадурин ми предложи автора, казах: “Давай!”, казва продуцентът Фахрадин Фахрадинов.

 

Пиеси от Жан-Пиер Мартинез