ПОД МАСАТА От Жан-Пиер Мартинез

Драматичен театър – Търговище

Постановка: Владимир Петков
Сценография: Петър Митев
Музика: Мишо Шишков – син
Превод: Светлана Панчева
Божидар Попчев, Васил Драганов, Любомира Стефанова

 

Изпълнителен директор на голяма строителна компания е поканил на вечеря в дома си един министър. Целта му е да го убеди да приеме офертата му за строителство на нова магистрала и да подпише солиден договор с неговата компания.
За да подсили аргументите си, предприемачът е осигурил момиче на повикване, което ще изиграе картата на прелъстяването. Момичето, което идва, замества своя приятелка, като си мисли, че ще сервира закуски, докато всъщност самата тя е включена в „менюто“. Изненадите следват на всяка крачка и нищо няма да се случи така, както е предвидено.

Драматичният театър в Търговище с премиера на спектакъла “Под масата”

Култура.БГ, 24.01.2023

Премиерата на „Под масата“ е тази вечер в Драматичния театър в Търговище.

Съвременна пиеса е на френския драматург Жан-Пиер Мартинез. Това е петата негова пиеса, която се играе в момента в България. В нея публиката ще види един министър, един президент на мултинационална строителна компания и студентка по политология, които са въвлечени в комична ситуация, разкриват от ръководството на театъра.

 

 


Васил Драганов излиза на сцената в Търговище в ролята на министър на транспорта

Искра.бг, 24 януари 2023

Васил Драганов е от малкото актьори, които със своя талант изключително добре влизат, както в комедийни, така и в драматични роли. На широката публика е най-известен като Радко Чеканов от „Столичани в повече”, както и от телевизионното шоу „Комиците“. Занимавал се е с радио, има роли в киното и, както сам казва, нищо в сферата на изкуството не му е чуждо. Малко известен факт е, че рисува и пише стихове.

Васил Драганов е на щат в Народния театър „Иван Вазов”. Участва в множество постановки из цяла България, а тази вечер ще го видим в най-новата му роля – на Министър на транспорта – в спектакъла на Драматичен театър Търговище „Под масата“. (…)

Той допълни, че театърът има прекрасен екип и се чувства много добре сред колегите си. „Искам да благодаря на директора, Владимир Петков, че ме покани точно за тази пиеса. Досега не съм участвал в политическа сатира, но ролята ми харесва и мисля че ще се справя с предизвикателството“, каза още Драганов.

„Под масата“ е съвременна пиеса на френския драматург Жан-Пиер Мартинез. Това е петата негова пиеса, която се играе в момента в България. В нея ще видим един министър, един президент на мултинационална строителна компания и студентка по политология, които са въвлечени в комична ситуация.

„Темата е много актуална – става въпрос за строеж на 20 километра магистрала. Аз съм Министърът на транспорта и при мен идва един предприемач, който иска да ме корумпира. Аз, разбира се, класически, се корумпирам веднага. Има замесена и жена, пламва любов и…пак всичко опира до пари. Нещата са представени едно към едно, но има много комедийни моменти“, поясни Драганов.

 

Пиеси от Жан-Пиер Мартинез