Hевинно малкоу бийство От Жан-Пиер Мартинез

Творчески екип:
Режисьор: Надя Панчева
Сценография: Ясмин Мандели
Превод: Михаела Кацарова
Плакат: Радослава Боор
Композитор: Милен Апостолов

Участват:
Дария Симеонова, Неда Спасова, Пламен Манасиев

Анотация:
Представлението е „черна комедия“, която разплита сложен любовен четириъгълник между две приятелски семейства. Една невинна шега ще въвлече героите във вихъра на неконтролируем сюжет, който ги пренася от тиха вечер у дома до сюрреалистична и опасна ситуация.

„Разкриват се поредица от ситуационни фрагменти, заплитащи се около темите за ревност, моногамията в брака на модерното европейско семейство и един фикционален сюжет, роден от наранено мъжко его. Жанровата смесица от съспенс, черна комедия и хорър създава специфичен характер на постановката, изследвайки докъде можем да стигнем когато сме предадени от най-близките си.“ – споделя младият режисьор Надя Панчева.

„На сцената, както и в живота, винаги съм очарован как малките лъжи могат да предизвикат събития, водещи до опустошителни последици. Особено в двойка, ако лъжите на единия разкриват тайните на другия.“ – сподели за Театър „София“ Жан-Пиер Мартинез.

Постановката ще се играе на сцената на „Театро“ (ул. „Върбица“, 12). Билети може да закупите онлайн от www.sofiatheatre.eu или www.theatro.bg , на касата на ъгъла на ул. „Г.С. Раковски и ул. Славянска“ и касата на „Театро“.

 

ПРЕМИЕРА И СРЕЩА-РАЗГОВОР С ЖАН-ПИЕР МАРТИНЕЗ, НЕДА СПАСОВА, ДАРИЯ СИМЕОНОВА, ПЛАМЕН МАНАСИЕВ, НАДЯ ПАНЧЕВА
12 Септември 2022

Среща-разговор с автора Жан-Пиер Мартинез, актьорите и публиката

Театър „София“ започва театралния сезон с ново заглавие в репертоара си. “НЕВИННО МАЛКО УБИЙСТВО” на Жан-Пиер Мартинез е „черна комедия“, която разплита сложен любовен четириъгълник между две приятелски семейства. Премиерата е на 19 септември, 19.30 ч. в „Театро“.

Специален гост ще бъде авторът Жан-Пиер Мартинез. Непосредствено след постановката ще се проведе среща-разговор с него, режисьора Надя Панчева и актьорите Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. В нея свободно участие взима и публиката със своите въпроси.

(c) ZarArt

(c) ZarArt

(c) ZarArt

С “Невинно малко убийство” започва новият сезон на театър “София”

Култура.БГ, 19.09.2022

С “Невинно малко убийство” започва новият сезон на театър “София”. Премиерата е тази вечер в “Театро”.

В студиото на “Култура.БГ” повече за това, което ще види столичната публика, говориха драматургът Жан-Пиер Мартинез и актьорите Неда Спасова и Пламен Манасиев.

Какво споделиха те вижте във видеото.

 

 


“Невинно малко убийство” – черен хумор и много смях на софийска сцена

История за любовен четириъгълник, изиграна от трима актьори
BTV 24 септември 2022

История за любовен четириъгълник, изиграна от трима актьори. Къде е четвъртият, разказва новата постановка на театър “София”. “Невинно малко убийство” е най-новата черна комедия на софийската театрална сцена с френски почерк и френски автор. Няма ден , в който да не играят пиеса на Жан-Пиер Мартинез по света. Със своите 400 постановки на година, десетки сценарии за сериали и множество книги, той се превръща в един от най-активните френски драматурзи днес.

 

Пиеси от Жан-Пиер Мартинез