Obres de teatre

Jean-Pierre Martínez, francès de pare tarragoní, és semiòleg publicitari, guionista de televisió i un dels autors contemporanis més representats a França en aquests moments. Ofereix els textos per facilitar la lectura de les seves obres (moltes d’elles traduïdes al castellà) amb descàrrega gratuïta al seu web comediatheque.net

Jean-Pierre Martinez és llicenciat en Literatura española i anglesa (Sorbonne), Lingüistica (École des Hautes Études en Sciences Sociales), Economia (Institut d’Études Politiques de Paris) i Escriptura de guions (Conservatoire Européen d’Ecriture Audiovisuelle). El primer cop que puja a un escenari ho fa com a bateria de diversos grups de rock, després treballa com a semiòleg publicitari, guionista de diverses sèries de la televisió francesa, i torna al teatre com a dramaturg. Ha escrit més de 100 guions de televisió i 94 comèdies teatrals. Actualment és un de dels autors contemporanis més representats a França, i moltes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, anglès, portuguès i alemany.

Dramaturg francès, ell mateix ens explica: “Mi padre nació en Tarragona. Se fue a Francia con sus padres cuando la retirada. Así que, de alguna manera, soy medio catalán”.

L’autor ha decidit oferir els textos de les seves obres amb descàrrega gratuïta al seu web :


Zona de turbulèncias

Ella i Ell

13 i dimarts

Un petit assassinat sense conseqüències

Plagi

Strip Poker

Pronóstic reservat

Quatre estrelles

Miracle en el Convent de Santa María Juana

Morts de Riure

Crisi i castic